Concert de Primavera de la
Filharmònica Alcudiana
    El 18 d'abril es va celebrar a l’Alcúdia el Concert Extraordinari de Primavera de la Banda Simfònica de la Filharmònica alcudiana, en el transcurs del qual s’ha fet entrega de les ajudes als músics-becaris.
El mestre Sergi Pastor va triar per a l`ocasió un programa variat quant a l’origen i el tipus de música que la formació va interpretar d’una manera notable, més tenint en compte les dificultats tècniques d’algunes de les peces.
La vetllada començà amb el pasdoble Mos del bou, guanyador del IX concurs de pasdobles d’Albatera. El seu compositor, Raúl Carrión, es trobava a la sala, i va rebre l’aplaudiment del públic assistent quan el mestre Pastor el va fer alçar-se del seient. La segona peça d’esta primera part va ser la Suite de Tom Sawyer, De Franco Cesarini, que esta formada per cinc moviments corresponents a cinc escenes de Mark Twain.
Just abans de començar la segona part del concert, la presentadora, Sabina Hervàs, va cridar a l’escenari el president i el director de la Filharmònica Alcudiana, Vicent Avellan i Sergi Pastor, Així com l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, per fer el lliurament de les ajudes als Músics Becaris de la banda. La figura del Músic-becari es va crear per a potenciar que els joves que entren a la Banda continuen cursant estudis al Centre Professional de Música de l’Alcúdia, la qual cosa redunda en el benefici de la societat musical i, evidentment, en el dels propis músics.
Enguany ne són 8 els músics-becari: Els clarinets Miriam Gonzalez i Alba Chisvert; les flautes Ma Oreto Cerdà i Andrea Cucó i els percussionistes Sergi Dauder, Carlos Martínez, Carles Galdón i Nil Puig. Tots ells van rebre xecs que van de 275 a 800 €, depenent del nivell d’estudis, de l’instrument i de si cobren o no la beca del Ministeri per estudis musicals.
La segona part del concert començà amb Downey Overture, una fusió llatinoamericana que crea un enllaç entre l’Espanya natal d’Óscar Navarro i Califòrnia, un lloc que va impactar personalment i musicalment el compositor. Per a finalitzar, sonaren els tres moviments de The Year of de Dragon, de Philip SparKe, en un concert que va deixar molt bona impressió en el públic assistent.
   
S
O
S
I
E
T
A
T
     
       

1 Part

2 Part